Decade innovation award

Decade innovation award
Wat is hét vernieuwende idee dat bewustwording over anti-zwart racisme vergroot en vooroordelen tegengaat?
STEM OP JOUW FAVORIETE GENOMINEERDE

AfroDutch APP

Naam idee:
AfroDutch APP

Inzender:
Nikish Vita

Samenvatting:
AfroDutch is een virtuele gemeenschap die de positieve identiteit van Afrikanen in Nederland wil versterken en negatieve beeldvorming van en vooroordelen over zwarte Nederlanders wil tegengaan.
De virtuele community AfroDutch is een platform voor jongeren in Nederland, Europa en Afrikaanse jongeren in de rest van de wereld die het gemeenschappelijke kenmerk delen dat ze geïnteresseerd zijn in de Afrikaanse identiteit en cultuur en acties tegen discriminatie en vreemdelingenhaat. De community wordt in het leven geroepen door de AfroDutch APP. De jongeren kunnen met behulp van de sociale app snel en effectief informatie en ideeën en standpunten delen over het Pan-Africanisme, Afrikaanse geschiedenis, anti-discriminatie acties en de huidige situatie in Afrikaanse landen.
Het project verbindt Afrikaanse jongeren in Nederland met elkaar door onder andere social media met Zij kunnen nu met elkaar informatie, ideeën en meningen delen ter versterking van de positieve identi-teit van Afrikaanse jongeren in Nederland en tegengaan van negatieve beeldvorming en vooroordelen over zwarte Nederlanders. Verder versterkt het initiatief het Nederlandse draagvlak voor ondersteuning van het internationale VN-decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst.
Daarnaast creëert het een platform voor initiatieven van jongeren op het gebied van verbinding, antidiscriminatie, dialoog en verbeteren van de positie van jongeren met een Afrikaanse afkomst op school, op de werkvloer en in verschillende sociale gelegenheden.