Decade innovation award

Decade innovation award
Wat is hét vernieuwende idee dat bewustwording over anti-zwart racisme vergroot en vooroordelen tegengaat?
STEM OP JOUW FAVORIETE GENOMINEERDE

The Brother Academy

Naam idee:
The Brother Academy

Inzender:
Otmar Watson

Samenvatting:
The Brother Academy is gericht op het positief beïnvloeden van het socialisatieproces en maatschappelijke participatie van zwarte jonge mannen in de Nederlandse samenleving. Daarbij zijn zwarte mannelijke rolmodellen en hun netwerk van essentieel belang. Ook positieve beelden zoals op het gebied van Black History, identiteit, cultuur en ondernemerschap dragen bij aan de bewustwording van zwarte jonge mannen. Untold en Eternity zijn twee belangrijke zwarte organisaties die hiervoor de basis willen gaan leggen. Het idee is om The Brother Academy in vier activiteiten gestalte te geven:

Creatieve bijeenkomsten waarbij jongeren spelenderwijs worden getraind in communicatieve vaardigheden, zelfvertrouwen en saamhorigheid creëren door een gemeenschappelijke problematiek aan de kaak te stellen dat te maken heeft met racisme, uitsluiting en discriminatie.
Black Empowerment Man Talk avonden met empowermentpresentaties en motivational speeches plaats van zwarte mannelijk rolmodellen die hun sporen hebben verdiend in de ondernemers- en maatschappelijke sector.
Rite The Passage: Daarin worden jongemannen getraind, gecoacht en begeleid in het opzetten en organiseren van een uitwisselingsproject.
Black Youngsters On The Road: Deelnemers ondervinden in bijeenkomsten wat er allemaal te doen is op het gebied van cultureel erfgoed, historie en cultuur in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De plekken die worden aangedaan hebben een connectie met het slavernijverleden.