Decade innovation award

Decade innovation award
Wat is hét vernieuwende idee dat bewustwording over anti-zwart racisme vergroot en vooroordelen tegengaat?
STEM OP JOUW FAVORIETE GENOMINEERDE

UNITY

Naam idee:
UNITY

Inzender:
Mia Wilsterman

Samenvatting:
De verstandhouding tussen de zwarte man en vrouw is essentieel voor de opbouw van de zwarte gemeenschap. De afgelopen jaren is de discussie heftiger geworden, waarin de zwarte vrouw zich benadeeld en gebagatelliseerd voelt door de zwarte man. De zwarte man voelt op zijn beurt minder support vanuit de zwarte vrouw. In het midden staan onze kinderen. Waar komt dit vandaan? Hoe komt het dat zelfs de muziekindustrie zich hiermee bemoeit. Met jonge artiesten die zich regelmatig in hun teksten negatief uitlaten over de zwarte vrouw. In de media word de donkere man en vrouw in een bepaalde rol altijd op dezelfde manier geschetst. Het evenement ‘Unity’ legt de communicatieve verbinding tussen de zwarte man en vrouw anno 2017.
Dit evenement heeft als doel dat beide partijen elkaar in het midden ontmoeten, de verstandhouding verbeteren en de dialoog samen aangaan en bouwen aan een betere zwarte gemeenschap.
In de vorm van een talkshow in een Lagerhuisopstelling en hard confrontatietheater, gaan we samen het debat met elkaar aan om vervolgens een dialoog te starten. Om dit vandaar uit te bouwen naar een betere verbinding.